Паметен обрат класира Зверев на финала в Синсинати



22-08-2021 10:34 | Tennis24.bg

Александър Зверев победи с 6:4, 3:6, 7:6 (4) Стефанос Циципас на полуфиналите на силния турнир от Мастърс 1000 сериите в Синсинати и ще играе за трофея с Андрей Рубльов, който по-рано в събота елиминира изненадващо водача в схемата Даниил Медведев.

Oлимпийският шампион от Токио Зверев направи страхотен обрат, след като изоставаше в третия сет с 1:4 и определено не се чувстваше добре.

Зверев игра страхотен тенис в първия сет, който затвори с 6:4 след един спечелен пробив срещу гръцкия тенисист. След това нивото му падна значително във втория сет, за да намери сили в самия край на мача да се върне, когато никой не очакваше това. Той бе предаден от сервиса си в средата на мача, но в края му заби няколко аса, които му помогнаха да направи невероятния обрат.

"След пробива за 2-4 усетих, че имам шанс, защото той не сервираше толкова силно. Това бе и малко от манталитета, който показах срещу Новак Джокович на Олимпиадата", сподели германският тенисист след победата.

"Беше голямо съперничество. Имаше много емоции. Преди Откритото първенство на САЩ никой не иска да отстъпи нищо на съперника, което се усети по време на мача. Беше голяма битка, подобна на последния мач, в който играхме един срещу друг", добави Зверев.

Атмосферата се нажежи и след като Стефанос Циципас си взе 8-минутна пауза след първия сет.

"Не се чувствах добре", призна Зверев. "В средата на втория сет усетих липса на енергия и стомахът ми не беше добре. След пробива ми за 2-4 намерих играта си. Докторът ми даде лекарство и стомахът ми започна да се успокоява. Енергията ми се върна, а дойде и адреналинът", каза още победителят.

Александър Зверев продължава серията си от 10 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини