И Алекс де Минор ще играе на Sofia Open 2021



27-08-2021 12:43 | Tennis24.bg

Първата ракета на Австралия и актуален номер 17 в света Алекс де Минор ще играе на Sofia Open 2021. Демона е третата световна звезда, която потвърди участието си в шестото издание на турнира в София след един от най-атрактивните в тура - Гаел Монфис, и шампиона от миналата година - италианската тенис сензация Яник Синер. Надпреварата в "Арена Армеец" е от 26 септември до 3 октомври.

Де Минор идва в София, след като по-рано през годината спечели две титли от АТП тура - през януари в Анталия австралиецът стана първият АТП шампион за календарната 2021-а, а в края на юни триумфира и в Ийстбърн. Така 22-годишният Де Минор вече има 5 титли в кариерата си. 

Легендарният Лейтън Хюит, бивш №1 в света, е ментор на Алекс. А още от дете Де Минор симпатизира именно на Хюит и на Роджър Федерер.

Сега продължава своя път по изкачването на стълбичката към върха на световния тенис. А българската публика ще има възможност да наблюдава изявите му в София.Де Минор е познат на феновете на тениса у нас от миналогодишното издание на Sofia Open, където достигна четвъртфинал, но загуби от бъдещия шампион Яник Синер.

Очаквайте скоро подробна информация за продажбата на билети за Sofia Open 2021.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини