Джокович: Пред мен се открива уникална възможност



28-08-2021 13:26 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович ясно осъзнава, че пред него се открива уникална възможност да спечели "календарен шлем" и да изпревари Роджър Федерер и Рафаел Надал по брой мейджър титли. Ноле може да стори това на започващия в понеделник US Open, където той е основен фаворит. 

"Не искам да кажа, че този турнир е от типа "сега или никога", защото ще имам още възможности в живота си да печеля титли от "Шлема". Но не знам дали ще имам още възможности да спечеля "календарен шлем". Ето защо това е уникална възможност", каза Джокович пред репортери в Ню Йорк. 

"В същото време не е нужно да оказвам допълнителен натиск върху това, което вече имам, и което е доста голямо за мен самия и за хората около мен", добави сърбинът.

След Род Лейвър (Австралия) през 1969 година никой не е печелил четирите титли от Големия шлем през една и съща година. Тъй като Роджър Федерер и Рафаел Надал са с контузии, Джокович е считан за фаворит в Ню Йорк.

"Очевидно осъзнавам колко голяма е тази възможност пред мен тук, в Ню Йорк, където исторически съм играл наистина добре през годините. Но и аз преуспявам под натиск. Правил съм това много пъти в моята кариера", каза Джокович. "Това е, което правите ден след ден през целия си живот, за да се поставите в уникална позиция да спечелите турнири от "Големия шлем" и да направите история. Имам този шанс и ще се опитам да го използвам", добави той. 

На корта 34-годишният Джокович ще има за съперници младите Александър Зверев, Даниил Медведев и Стефанос Циципас. "Участието ми тук без Рафа и Роджър се чувства. Независимо от отсъствието им, все още има изключително качествени тенисисти, които в момента са в добра форма. Зверев, Медведев, Циципас - това са тримата най-добри, които могат да се борят за титлата. Всеки иска да се представи добре на турнир от Големия шлем. Наистина всичко може да се случи", каза още сръбският тенисист.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини