Томова отпадна на старта на US Open



Томова отпадна на старта на US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2021 08:48 | Tennis24.bg

Виктория Томова приключи участието си на US Open. Втората ракета на България отстъпи с 2:6, 6:2, 3:6 от №97 в света Лорън Дейвис.

26-годишната софиянка изигра много силен втори сет, но това не се оказа достатъчно и тя бе елиминирана на тази фаза от турнира за втора поредна година. Така българското участие при дамите приключи, след като и Цветана Пиронкова беше елиминирана в първи кръг.

Вики стартира уверено срещата и до петия гейм двете с Дейвис печелеха подаванията си. Тогава дойдоха два последователни пробива от американката и първият сет бе за нея - 2:6. 
Вики отвърна  със силна игра, като проби два пъти в късната фаза на втората част, в която игра страхотен тенис. С 6:2 българката вкара мача в решаващ сет, който започна с пробив за Томова. За съжаление Дейвис върна брейка веднага, което се оказа ключово.При 3:2 тя проби отново, а при 5:2 на сервис на Вики имаше три мачбола, която нашата тенисистка спаси. Геймът бе спечелен от българката, но след това американката затвори мача с подаване на нула. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини