Монфис спечели драмата с Ферер, очаква Маестрото



30-05-2011 18:12 | Николай Драгиев

Гаел Монфис зарадва цяла Франция като достигна за трети път до четвъртфинал на "Ролан Гарос". Французинът измъкна драматична победа в пет сета над Давид Ферер - 6:4, 2:6, 7:5, 1:6, 8:6 в двубой, продължил два дни. Така Монфис ще спори за място срещу Новак Джокович на полуфинал с Роджър Федерер.

С постижението си Монфис се утвърждава в топ 10 и почти сигурно ще подобри рекордното за него 9-о място в световната ранглиста. При другите си две върхови постижения в Париж - през 2008 на полуфинал и през 2009 година на четвъртфинал, Монфис неизменно губи тъкмо от Федерер и сега ще е настроен за реванш.

Двубоят между Ферер и Монфис започна още снощи и французинът имаше аванс от 2:1 сета, но губеше с 0:2 в четвъртия. Ферер се възползва от това и с убедителното 6:1, вкара мача в пети сет.

Монфис сервира отлично и успя да надиграва Ферер и в дългите разигравания, което му осигури сервис за мача при 5:3. Французинът не успя да затвори срещата, тъй като Ферер отново се прояви като страхотен боец в напечената ситуация. Испанецът обаче се пречупи при 6:5 в полза на Монфис и допусна пробив на нула. Така Монфис вече има 3 победи от 3 мача с Ферер.

В историята на съперничеството между Роджър Федерер и Гаел Монфис, бившият номер 1 води с 5:1. В последната им среща на "Мастърс 1000" в Париж през миналата година, Монфис спаси мачбол и победи след 7:6, 6:7, 7:6.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини