Ашли Барти обмисля да пропусне финалите на WTA



15-09-2021 15:31 | Tennis24.bg

Световната №1 Ашли Барти може и да не защитава титлата си в края на сезона във финалния турнир на WТА в Мексико най-вече заради "нелепите" условия за игра на това място, както и заради времето на провеждане на турнира, каза треньорът й Крейг Тизър.

Финалният турнир на WТА, който по традиция събира осемте най-добри състезателки през сезона, трябваше да се състои в китайското пристанище Шенжен, но беше преместен в Гуадалахара - вторият по големина град в Мексико. Причината е ситуацията около развитиено на пандемията от COVID-19, а началото е планирано за 8-и ноември.

Треньорът също така каза, че Барти може да компрометира подготовката си за Откритото първенство на Австралия през 2022 година, ако играе в Мексико, тъй като ще трябва да прекара две седмици домашна карантина при завръщането си в Австралия. Мексико, както и много други страни в Латинска Америка, попадат в забранителния списък за свободно пътуване от и за Австралия. Иначе Барти е победителка в този турнир през 2019-а година, а през миналата състезанието изобщо не се проведе.

"Разгледахме града, корта и разбрахме, че това място се намира на 1500 метра над морското равнище и те използват топки с по-малко вътрешно налягане. Тези топки просто си летят. Ако използвате подобна топка при нормални условия, тя не отскача, заяви Крейг Тизър. - Тези детайли не са най-добрата реклама за най-добрите тенисистки да играят където и да било по начин, който не са правили никога преди. Нелепо е да ги пратим в страна, в която никога не са играли. Не съм сигурен, че е удачно. По-скоро е плашещо".

Също така треньорът заяви, че австралийката се чувства "физически и психически изтощена" след отпадането в 3-ия кръг на Откритото първенство на САЩ.

"Да участваме другия месец на Индиан Уелс все още е в нашите планове, но Ашли просто се нуждае от почивка. Със сигурност няма да бъде лесно да играем в Мексико, а след това да се приберем в Австралия и да караме две седмици карантина преди първия Голям шлем догодина. Ситуацията е такава, че трябва да я обмислим внимателно", завърши специалистът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини