Тити Папазов в Студио СПРИНТ: С какъвто и бюджет да разполага, Левски ще се бори единствено за първото място



28-09-2021 15:06 | Tennis24.bg

„С какъвто и бюджет да разполагаме, ще се борим единствено за първото място.“ Това заяви старши треньорът на мъжкия баскетболен отбор на Левски Константин Папазов в поредното издание на Студио СПРИНТ.
 
„Целите на Левски могат да бъдат само едни, независимо дали ще бъдат реализирани или не. Левски може да се стреми само и единствено към успех, това е синоним на неговото име, на многото привърженици, които го обичат. Естествено, до голяма степен целите се определят от селекцията, с която разполага един отбор. Ние ще имаме максимални цели да спечелим всички състезания, в които участваме, а за да успеем да ги реализираме, решаващо ще бъде каква селекция ще направим, което пък зависи от бюджета, с който ще разполагаме“, каза още наставникът.

Той се надява до броени дни да има и яснота около финансирането на Левски: „Провели сме доста разговори, но трябва да се съобразим и с действителността. Освен световната икономическа криза заради пандемията, не може да не се отразява и политическата нестабилност, която има в страната, но аз съм оптимист и вярвам, че всичко, което се случва, ще се развие по най-добрия начин. Най-нормално е да има поне един отбор, който да представлява столицата. В случая е Левски, но би било доста нелепо град като София, който е с над 1.5 милиона души, да остане без отбор в елита. Не е сериозно. Аз така съм устроен като човек, че вярвам, че винаги нещата се случват, макар и по-трудно и бавно. Левски е много голямо име и за повечето компании голямата фенска маса и голямата марка са достатъчен мотив да проявят интерес. Надявам се и вярвам, че до началото на първенството ще имаме малко повече яснота и дори реализация на тези разговори.“

Левски започна сезона само с български играчи, като се очаква да бъдат привлечени и трима чужденци.
 
„За да бъде конкурентноспособен на отборите с амбиции в първенството, е повече от ясно, че Левски не може да продължи в този вариант. Имаме набелязани играчи. За да се реализира всичко това, трябва да завършат преговорите, които водим с няколко компании за формиране бюджета на Левски. За съжаление, дори и да вземем стратегически решения да бъдем без чужденци, няма българи, които да можем да привлечем на този етап и които да подсилят отбора. Много трудно отбор с амбиции може да си позволи да бъде без чужденци на позициите на гарда и центъра. В отсъствието на Христо Захариев сме принудени да потърсим играч на позиция 3, общо трима ще са чужденците. Въпрос на време е“, заяви Папазов.

Какво още сподели той за представянето на отбора в Шампионска лига, конкуренцията в българското първенство, поредната забрана за фенове в залите и за предстоящия избор на президент на Българската федерация по баскетбол, гледайте във видеото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини