Кузманов: Дадох всичко от себе си



Кузманов: Дадох всичко от себе си
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-09-2021 08:59 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов говори след загубата от Камил Майхжак на осминафиналите на Sofia Open 2021:

-Мико, оказа ли влияние маратонският ти мач от първия кръг на резултата от мача с Камил Майхжак?
-Днес не успях да поддържам това ниво от началото до края. Камил игра без грешка, даже надгради. Бях много свеж в началото, после почнаха грешките. Започнах добре, бях свеж в началото на мача. Имах проблеми с дишането, имах проблеми с краката. Дадох всичко от себе си, опитах всичко, до края. Много е гадно когато искаш да направиш нещо, но тялото не ти го позволява. Имах по-малко от 24 часа за възстановяване. Но това е част от спорта, респект за Камил. Мисля, че се получиха добри разигравания.

– Все пак записа победа на Sofia Open, доволен ли си генерално от двата си мача?
– Да, много съм доволен, показах добра игра. И се забавлявах, което е най-важното. Дори и да бях загубил вчера срещу Музети,, пак щях да съм доволен, защото се получи страхотен мач, изпълних това, което изисквам от себе си. Беше хубаво, че спечелих, да, но най-важна за мен е е играта. Автоматично резултатите идват в следствие на това нещо.

– А, ако днес беше играл пред публика, можеше ли феновете да ти вдъхнат сили в моментите, в които си личеше, че си отпаднал физически?
– Да, вече го казах. Всеки състезател обича да играе пред публика. Било в чужбина или тук. Толкова много хора ми писаха и звъняха…дали ще има билети, пропуски…Жалко, защото става страхотен турнир, с уникални мачове. Жалко е, че няма публика за мен, за другите българи, за всички състезатели. В последно време свикнахме да играем навсякъде без публика, бяхме забравили ограниченията, какво ме думата пандемия, ограничения и мерки. Не е ок това нещо. Дано до края на турнира да се намери компромисен вариант. Не е добре за спорта.

– Ще бъдеш ли готов физически за двубоя ви на двойки с Алекс Донски?
– Да, физически мисля, че ще бъде ОК, защото играта на двойки не е толкова изискваща. Има човек, който да ми помага, разигрванията са по-кратки. Надявам се и психически да се съхраня. Ще излезем и ще се забавляваме с Алекс и каквото стане.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини