Монфис се завърна в София с гръм и трясък (снимки)



01-10-2021 16:36 | Tennis24.bg

Поставеният под №2 Гаел Монфис се класира с лекота за полуфиналите на Sofia Open 2021. Французинът, поставен под №2 в схемата, надви с 2:0 сета Джанлука Магер (Италия), в отделните части 6:2, 6:2. Срещата продължи само 49 минути!
„Много ми харесва да съм отново тук. Малко съм тъжен, защото тази страхотна арена е празна. Градът ви е красив, радвам се, че съм тук“, каза Монфис в интервюто на корта.

За Монфис това беше първи двубой в турнира, след като съперникът му във втория кръг Иля Ивашка (Беларус) се контузи и не излезе на корта. При предишното си участие на Sofia Open през 2019 г. Монфис отново достигна до полуфиналите, където беше спрян от бъдещия шампион Даниил Медведев (Русия).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

В първия сет играта на Гаел Монфис граничеше с перфектността. Французинът загуби едва 2 точки при свой начален удар, а в същото време успя на два пъти да се справи с подаването на Магер и след серия от 4 последователни гейма поведе с 6:2 след само 23 минути игра.

В откриващия гейм на втората част Магер за първи път стигна до точка за пробив, но тя беше неутрализирана от Монфис с три последователни аса. Последва брейк за французина и затвърждаване за 4:1 с гейм на 0, след което до края на срещата Магер не успя да отговори на предизвикателството.

На полуфиналите Монфис ще срещне Маркос Гирон (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини