Скупски и О′Мара заслужиха трофея на двойки в София



03-10-2021 15:35 | Tennis24.bg

Представителите на Великобритания Джони О‘Мара и Кен Скупски са новите шампиони в надпреварата на двойки на Sofia Open. На финала те се наложиха в два сета над австрийците Оливер Марах и Филип Освалд, поставени под №3 в схемата, с 6:3, 6:4 след 77 минути игра.

Любопитен е фактът, че тази седмица О‘Мара и Скупски играха за първи път заедно от близо година насам, след като за последно бяха тандем на миналогодишното издание на Sofia Open. Това е втори техен отборен триумф, след като през 2018 г. спечелиха и титлата на турнир от сериите „Чаланджър“ във Франция.

Австрийците Марах и Освалд имаха две последователни точки за пробив в седмия гейм, но не се възползваха. Веднага след това те загубиха подаването си, което впоследствие се оказа решаващо за изхода на първия сет.

През втората част О‘Мара и Скупски поведоха с 5:2 след два пробива. Марах и Освалд успяха да върнат единия брейк, но за повече силите не им стигнаха.

За Кен Скупски това е титла №7 при дуетите, като 3 от тях са в тандем с брат му Нийл, който тази вечер е на финал в Сан Диего. За Джони О‘Мара това е трета титла на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини