Мъри с обрат срещу Алкарас, Халеп отпадна



11-10-2021 12:50 | Tennis24.bg

Анди Мъри се класира за третия кръг на силния турнир в Индиан Уелс, Калифорния, след като надви Карлос Алкарас с 5-7, 6-3, 6-2 за над тричасова битка на корта.

Шотландецът стартира ударно срещата с талантливия испанец, пробивайки в първия сервис гейм на Алкарас за мача. Постепенно обаче четвъртфиналистът от Ю Ес Оупън намери ударите си и върна брейка в седмия гейм. Алкарас продължи да натиска по-именития си съперник и бе възнаграден с нов пробив в 11-ия гейм на частта, след който затвори успешно сета в своя полза. Мъри обаче използва натрупания опит през годините и след един пробив във втория и два в третия сет сломи съпротивата на 18-годишния испанец.

Статистиките и на двамата тенисисти бяха изравнени, като Мъри успя да спаси осем от десетте възможности за пробив пред Алкарас. В следващия кръг за британеца предстои ново предизвикателство – третият в схемата Александър Зверев, който също спечели в три сета срещу американеца Дженсън Бруксби. До момента Мъри и Зверев имат два мача помежду си, като и двата са на сметката на трикратния шампион в турнирите от Големия шлем – победи на Аустрелиън Оупън 2016 и Мастърса в Синсинати миналата година.

Напред в съревнованието продължиха още Кевин Андерсън, Матео Беретини, Яник Синер, Гаел Монфис, Фабио Фонини, Тейлър Фриц, Кристиан Гарин, Алберт Рамос-Виньолас, Пабло Кареньо Буста, Алекс Де Минор, Николоз Басилашвили, Карен Хачанов, Стефанос Циципас и Джон Иснър.

Намиращата се на 100-о място в световната ранглиста Аляксандра Саснович от Беларус продължи с чудесното си представяне на силния тенис турнир в Индиан Уелс, след като надви Симона Халеп със 7-5, 6-4 за място в осминафиналите на надпреварата.
Саснович, която във втори кръг отстрани шампионката от Ю Ес Оупън Ема Радукану, елиминира от съревнованието и 11-та в схемата при дамите румънка след точно един час и 40 минути игра. Беларускинята удари съперничката в седмия гейм, но сервирайки за частта се пропука при 5-4. Въпреки това, Саснович се събра и след нов пробив, сервира успешно за да поведе в резултата.

В началото на втората част тя потегли с брейк, който бе върнат от Халеп в четвъртия гейм. Румънката обаче загуби подаването си на нула в деветия гейм, а Саснович се възползва по перфектен начин и се поздрави с нова знаменита победа в турнира. В спор за място на четвъртфиналите тя ще играе с 27-та поставена Виктория Азаренка в изцяло беларуски сблъсък, след като Азаренка се справи с Петра Квитова.

Напред продължиха още Дария Касаткина, Беатрис Хадад Мая, Бианка Андрееску, Ига Швьонтек, Елина Свитолина, Шелби Роджърс, Йелена Остапенко, Джесика Пегула и Лейла Ани Фернандес. /БГНЕС 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини