Нори спря Григор Димитров от финал в Индиън Уелс



17-10-2021 05:05 | Tennis24.bg

Григор Димитров не успя да се класира за финалната среща на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс. Българинът загуби на полуфинал с 2-6, 4-6 от №21 в света Камерън Нори от Великобритания. 

Димитров не успя да покаже страхотната си игра от предишните си срещи. За достигането си до топ 4 Григор записа убедителни победи над Даниел Алтмайер и Райли Опелка, плюс страхотни обрати срещу шампиона на US Open и "Мастърс"-а в Торонто Медведев и срещу шампиона на "Мастърс"-а в Маями Хуркач.
За Димитров това беше първо участие на полуфиналите в Индиън Уелс.

Срещата започна със сервис гейм на Григор. Той поведе с 40-30, но загуби следващите три разигравания. Нори затвърди пробива си, а след това взе още два поредни гейма. Едва тогава Димитров успя да се разпише за да намали изоставането си на 1-4. Българинът стигна и до първия си пробив за 2-4, но загуби следващите два гейма, а с това и сета с 2-6.

Втората част отново започна лошо за Димитров. Той загуби първите два гейма, а след това успя да намали с гейм на собствен сервис. При 1-2 Гришо стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Димитров продължаваше да се бори докрай въпреки тежката си ситуация, но не успяваше докрай да оползотвори шансовете си. До края двамата тенисисти не успяха да стигнат до нова точка за пробив и Нори затвори мача в своя полза за 1 час и 27 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини