Титла №20 за Марин Чилич е факт



Титла №20 за Марин Чилич е факт
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-10-2021 20:13 | Tennis24.bg

Марин Чилич спечели турнира в Санкт Петербург с награден фонд 932,4 хиляди долара, след като на финала се наложи над Тайлър Фриц в три сета- 7:6 (3), 4:6, 6:4.

Така Чилич си тръгва с титла от Русия от втори опит, след като миналата седмица в Москва в турнира Кремъл Къп отстъпи на Аслан Карацев. Победата днес стана 20-а в кариерата на хърватина, който заема 35-о място в ранглистата на АТР. И се превръща с днешния трофей шестият активен тенисист с такъв брой титли от турнири на АТР.

33-годишният Чилич показа, че е истински характер. Макар и да беше допуснал пробив в решаващия сет, той не се отказа, успя да се събере и спечели след два часа и 23 минути. За успеха днес той вкара 12 аса и спечели 78% от точките си за първи сервис.

През по-голямата част от мача Чилич беше по-агресивен и това му позволи да контролира разиграванията срещу Фриц. Имаше два случая в мача, когато той имаше пробив преднина, но направи няколко грешки от форхенд, позволявайки на американеца да се върне в двубоя.

Другият важен момент беше изоставането му с 1:3 гейма в третия сет, върна един пробив, след това си взе и подаването за 3:3. След това се възползва от непредизвикана грешка на американеца при 4:4, дръпна с нов пробив и след това не пропусна да се възползва от възможността си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини