Джокович на прага на нов рекорд още тази седмица



Джокович на прага на нов рекорд още тази седмица
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-11-2021 16:32 | Станко Димов

Новак Джокович се завръща на корта тази седмица с участие на Мастърс 1000 турнира в Париж, като има възможност веднага да пренапише за пореден път историята, гарантирайки си първото място в края на сезона за рекорден седми път. В момента сърбинът дели това постижение с Пийт Сампрас (по 6 пъти са приключвали годината като №1).

За да стане това още тази седмица, трябва да се случи един от следните сценарии: 
Джокович да спечели титлата в Париж (без значение как се представи Медведев)
Джокович да се класира за финал в Париж + Медведев да не спечели трофея
Джокович да достигне до полуфиналите в Париж + Медведев да отпадне преди полуфиналите
Джокович да достигне до III кръг в Париж + Медведев да отпадне преди полуфиналите
Медведев да отпадне преди четвъртфиналите (без значение как се представи Джокович)

„Битката за първото място в ранглистата в края на сезона е между мен и Медведев и аз съм в много добра позиция“, коментира Джокович в навечерието на надпреварата. „Очевидоно това е целта до края на годината, както и да се представя добре с националния отбор в двубоите за Купа Дейвис“. 

Джокович ще има допълнително самочувствие в Париж от факта, че е 5-кратен победител в турнира. В последните си 6 участия във френската столица, сърбинът вдигна трофея цели 4 пъти.„Щастлив съм да бъда отново тук. През последните няколко седмици направих добра подготовка. Имам изключителен успех в Париж-Берси през годините и това ми дава вяра, че мога да се представя добре и да стигна далеч в турнира“, коментира Джокович.

„Но казвайки това, липсата на двубои в последните месеци може да се окаже опасно. Затова трябва се уверя, че още от първия си двубой ще покажа последователност и се надявам на победа“. Джокович, носител на 36 трофея от сериите Мастърс 1000, ще започне участието си в Париж с двубой срещу Фабио Фонини (8-0) или Мартон Фучович (3-0).За последно Ноле участва на US Open, където отстъпи на финала пред Даниил Медведев. По този начин сърбинът се прости с мечтата да спечели Голям шлем този сезон, след като по-рано през годината триумфира на Australian Open, „Ролан Гарос“ и Уимбълдън.

„През годините се научих да приемам загубите по начин, който да ме кара да израствам. Чувствам, че загубата на US Open дойде както в най-лошия, така и в най-добрия момент. Разбира се, че съм разочарован от поражението, в но в същото време усетих изключителна подкрепа от публиката, такава каквато никога преди не бях получавал в Ню Йорк“, каза още Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини