Джокович се завърна на корта с победа



03-11-2021 08:47 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович направи своето завръщане на корта след близо два месеца пауза и победи унгареца Мартон Фучович с 6-2, 4-6, 6-3 в мач от втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж. Джокович не бе играл след загубата си от Данийл Медведев във финала на Откритото първенство на САЩ на 12-ти септември и това си пролича на моменти в двубоя му с Фучович, но в крайна сметка сърбинът се пребори за победата.

34-годишният Джокович, който е петкратен шампион в Париж, имаше спад в нивото във втория сет, спечелен от съперника му с 6-4, но след това той отново вдигна оборотите, за да стигне до крайния успех след два часа игра. "Страхотно е да се върна на корта след близо два месеца. Нямах очаквания, но знаех, че това няма да е лек мач. Мартон е много талантлив тенисист и има много качества. Получи се страхотна битка. За мен това бе страхотен откриващ мач и съм много доволен", сподели след успеха Джокера, който вече води с 4-0 в мачовете си с Фучович.

Ако спечели титлата в Париж за шести път, Джокович ще си осигури финиширане на годината на първото място в ранглистата за рекорден седми път. На осминафиналите сърбинът ще се изправи срещу представител на домакините - Адриан Манарино или Гаел Монфис.

За осминафиналите на надпревара се класира и норвежецът Каспер Рууд след успех над Александър Бублик от Казахстан с 6-4, 6-0, а победи вчера записаха още Диего Шварцман и Марин Чилич. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини