Джокович ще завърши годината като №1



06-11-2021 17:45 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович е първият финалист на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж. В страхотно шоу, продължило близо 2 часа и половина, сърбинът се наложи с 2:1 сета над Хуберт Хуркач, в отделните части 3:6, 6:0, 7:6 (5). Нещо повече – Джокович си гарантира оставането на върха на ранглистата до края на годината за рекорден седми път, изпреварвайки в тази класация Пийт Сампрас, с когото до момента деляха първото място.

Срещу Хуркач Ноле допусна един пробив в първия сет, който се оказа достатъчен на поляка да се наложи с 6:3. В следващите минути Джокович показа защо е №1 в света. Сърбинът записа впечатляваща серия и взе 10 от следващите 11 гейма, печелейки втората част на 0 и повеждайки с 4:1 във финалния сет. Хуркач обаче успя да изравни за 4:4, а при 4:5 отрази мачбол. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Хуркач допусна грешка от форхенд при 5:5 точки, като изпрати топката в мрежата от на пръв поглед удобна позиция. При втория мачбол за Джокович полякът допусна още една неточност и извади в аут, което сложи точка на спора. 

Вторият полуфинал в Париж противопоставя Даниил Медведев и Александър Зверев, които ще се изправят един срещу друг в повторение на миналогодишния финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини