Григор Димитров с две места напред в ранглистата



08-11-2021 08:53 | Tennis24.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа прогрес в ранглистата след доброто си представяне на Мастърс 1000 турнира в Париж миналата седмица. Първата ракета на българския мъжки тенис отстрани Ришар Гаске и Карен Хачанов преди да отпадне на осминафиналите след епичен сблъсък с Александър Зверев. Отличните изяви на Григор във френската столица му позволиха да се изкачи с две позиции и от днес той е 28-и с актив от 1801 точки.

Припомняме, че за Димитров турнирът в Париж е последен за сезона. Първоначално българинът беше заявил за участие и надпреварата в Стокхолм тази седмица, но впоследствие размисли и вече официално е в почивка. 

Димитър Кузманов, който в няколко поредни седмици записваше рекордни класирания в кариерата си, този път отстъпва с една позиция, до №186 с 367 точки. Адриан Андреев пък падна с четири места и вече е №460 със 79 точки. Най-голям спад от българите регистрира Александър Донски, който се смъкна с 12 позиции, до №651 с актив от 39 точки.

С победата си в Париж сърбинът Новак Джокович си гарантира първото място в света до края на годината и така подобри рекорда на Пийт Сампрас за най-голям брой сезони (7), в чийто край е бил на върха на ранглистата. Втори е Даниил Медведев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини