Пловдив приема 12-ия турнир от сериите UTR Pro Tennis в България



10-11-2021 15:13 | Tennis24.bg

България ще бъде домакин на още един международен турнир от веригата UTR Pro Tennis през декември. Надпреварата за жени ще се проведе от 13 до 19 декември в зала "Атаро Клима" в Пловдив. Това ще бъде последна възможност през 2021 г. за българските състезателки да премерят сили в зала както помежду си, така и с достатъчно силни съпернички от Европа. 

Турнирът ще е с основна схема от 20 тенисистки, които ще бъдат разделени в четири групи по пет. Всяка участничка ще изиграе минимум 4 мача в рамките на една седмица и ще получи гарантиран дял от наградния фонд в размер на $20 000.

Право да заявят участие имат всички състезателки с навършени 14 години към датата на започване на турнира и UTR рейтинг не по-нисък от 9.7.

Този турнир ще е достоен финал на успешното сътрудничество през 2021 г. между БФТ и Universal Tennis LLC - организатора на веригата професионални турнири UTR Pro Tennis.

В ход е договаряне с Universal Tennis на серия от UTR Pro Tennis турнири и през 2022 г. Ръководството на БФТ е заявило пред своите американски партньори желание и готовност страната ни да е домакин на поне 8 турнира с награден фонд от $20 000.

През 2021 г. в България вече се проведоха 11 турнира от сериите UTR Pro Tennis - пет в София (един мъжки и четири женски), пет в Пазарджик (три мъжки и два женски) и един в Бургас (за жени).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини