Изтеглиха жребия за Торино - Джокович и Циципас в една група



12-11-2021 10:25 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович попадна в една група (Зелената) със Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Каспер Рууд във Финалите на АТП в Торино, които започват в неделя. В другата (Червената) група сили ще премерят вторият в ранглистата Данийл Медведев, Александър Зверев, Матео Беретини и Хуберт Хуркач.

Джокович и Циципас се изправиха един срещу друг във финала на Ролан Гарос през пролетта, когато гръцкият тенисист поведе с два сета, но сърбинът показа класа, за да спечели следващите три части и да вдигне трофея в Париж за втори път в кариерата си. Джокович води с 6-2 в досегашните си мачове с Циципас и е спечелил единствената си среща с Рууд, но все още не е играл с Рубльов.

В другата група фаворити за първите две места за Медведев и Зверев, които са си разделили по пет победи до момента, но руснакът спечели последните четири двубоя помежду им. Шампионът от Откритото първенство на САЩ е разменил по един успех с Хуркач и е спечелил двата си мача с Беретини. От своя страна Зверев е с положителен баланс срещу Беретини (3-1) и Хуркач (1-0).

Вече стана ясна и програмата за първите два дни на надпреварата. В неделя от 15:00 часа българско време Медведев се изправя срещу Хуркач, а във вечерната сесия от 22:00 часа Зверев играе с Беретини. В понеделник Джокович среща Рууд от 15:00, а в 22:00 на корта излизат Циципас и Рубльов.

В турнира по двойки в Зелената група попаднаха Мектич/Павич, Гранойерс/Себайос, Додиг/Полашек и Кравиц/Текау, а в Червената: Рам/Солсбъри, Ербер/Маю, Кабал/Фара и Джейми Мъри/Соарес. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини