Сампрас определи Джокович за най-великия за всички времена



16-11-2021 15:11 | Tennis24.bg

Американската тенис легенда Пийт Сампрас изрази мнение, че Новак Джокович е най-великият тенисист за всички времена. Дебатът за това се води от доста време, като Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал в момента са рекордьори с по 20 титли от Големия шлем, но за Сампрас няма съмнение кой от тримата трябва да бъде считан за най-добър.

34-годишният сърбин е най-млад от триото, а в последното десетилетие той няма равен като постоянство в изявите си, успя да подобри рекорда на Федерер по брой седмици на върха на световната ранглиста, а в началото на месеца си осигури за безпрецедентен седми път завършване на годината като номер 1.

"Тези седем години, които завършва като номер 1, за него са като бонус към всичките големи титли, които е спечелил. Но мисля, че той ще ги оцени по-добре, когато мине още време. Той го постигна в период, в който доминираше над другите двама велики - Роджър и Рафа, а също така се справя много добре и с новата генерация. Мисля, че това, което Новак прави в последните десет години, печеленето на толкова титли от Шлема, постоянството, завършването на годината седем пъти като водач в ранглистата, за мен това е ясен знак, че той е най-великият за всички времена", коментира Сампрас за официалния сайт на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини