Джокович с победа №40 на финалите на АТП



17-11-2021 16:33 | Tennis24.bg

Новак Джокович записа втори пореден чист успех в два сета в своята група на финалите на АТП в Торино. Във втория си двубой водачът в световната ранглиста се наложи с 6:3, 6:2 над Андрей Рубльов. Срещата започна с пробив за руснака, но до края на мача той взе общо още 4 гейма. В двубоя имаше 100 разигравания, като сърбинът излезе победител в 60 от тях. 

За Ноле това беше победа №40 в заключителния за сезона турнир на 8-те най-добри за годината, като повече от него има само Роджър Федерер (59).

„Знаех, че трябва да бъда на нокти, както и в първия мач загубих сервис-гейм в началото. В първия сет играта беше оспорвана до 4:3 гейма. След това с новите топки успях да намеря точката на пречупване. Във втората част бях по-постоянен в изявите си от основната линия, сервисът ми също беше на висота“, коментира Джокович в интервюто на корта. 

В последния двубой от групата Ноле ще се изправи срещу Камерън Нори, който замени контузения Стефанос Циципас. „Камерън заслужава да е тук. Той положи много усилия и си заслужи правото да бъде тук. Ще го гледам с интерес тази вечер срещу Рууд“, каза още Джокович, който вече е сигурен участник на полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини