Томи Пол с победа над Анди Мъри, но шотландецът е оптимист за бъдещето



Томи Пол с победа над Анди Мъри, но шотландецът е оптимист за бъдещето
18-11-2021 15:00

Ако сте любител на тениса, то вие няма как да не сте фен и на шотландския маестро Анди Мъри. Той определено е най-успешният тенисист от Острова в Оупън ерата на играта, но в последните години, споходен от хронични болки в хълбока и бедрото, в тенис средите все повече се заговори за неговото оттегляне от спорта. Ако самите вие сте фен на тениса и преди 4 години и бяхте от тези, които предричаха края на кариерата му, може би ще бъдете заинтересовани от тези winbet бонуси.

 

Загубата от Томи Пол


Осминафиналният кръг в Стокхолм донесе разочарование за шотландеца, след като Томи Пол затвърди доброто си развитие през календарната година с убеждаваща игра. Поставеният под номер 52 в световната ранглиста американец се наложи с 6:2, 3:6, 6:3 над бившия номер 1 Анди Мъри в трисетова драма, а на полуфинала ще срещне друг представител на Щатите в лицето на Франсис Тиафо.

 

Самият Пол остана изключително щастлив след победата си над Анди Мъри, но отдаде заслужено към противника си след като каза „Анди е легенда. Аз играх своя най-добър тенис и през цялото време мислех колко е забавно да играеш срещу него.“ Американецът потвърди, че със своя треньор са изготвили такава тактика за мача, която да изтощи Мъри до краен предел с оглед дългия мач, който той имаше в предишния кръг срещу Яник Синер.

 

Така Томи Пол влиза в полуфиналните срещу с приповдигнато настроение и определено ще направи всичко по силите си за спечелване на място на финала и евентуален пробив в топ 50 на световния тенис. Но какво значеше този мач и загуба за Мъри?

 

Оптимист за бъдещето

 

Макар да показа видима умора в мача с американеца, все пак Анди Мъри загатна с някои отигравания за най-добрите си дни. Самият той заяви, че вече играе „изключително солидно“ и че победите му над топ тенисисти не са случайности. Фактът, че успява да затрудни противниците си дори когато мачът не върви по негов вкус, доставя наслага на шотландеца и според него това е показателно за възможностите му.

 

Мъри също така призна, че в началото на завръщането си на професионалния ринг е имал своите съмнения дали въобще ще успее да бъде конкурентен на елитните тенисисти и дали ще успее да влиза в серии от победи. Последните му мачове, обаче, преобразиха бившия номер 1 и ,окрилен от позитивното си представяне, той твърдо заяви, че слага край на спора „Може ли Анди Мъри да се състезава на най-високо ниво?“

 

Мъри, който от лятото на 2017-а година страда от сериозни болки в областта на хълбока и бедрото, също така заяви, че е наясно с факта, че евентуална следваща сериозна контузия би била пагубна за неговата кариера и че ще направи всичко възможно, за да предотврати подобен сценарии.

 

Трикратният шампион от Големия Шлем („Уимбълдън“ 2013 и 2016, както и US Open 2012) е в приповдигнато настроение въпреки загубата от Томи Пол и сподели пред медиите: „през последните няколко седмици усещам, че се завръщам“. Дали това наистина е така? Дали тепърва ще видим най-доброто от Анди Мъри или всичко е плод на мимолетното напомняне за класата на един паднал гигант? Сезонът за Анди Мъри приключи, но отговорът на тези въпроси ще получим през новата година!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини