Медведев спаси два мачбола и завърши групата с успех



19-11-2021 09:12 | Tennis24.bg

Световният номер 2 Данийл Медведев приключи груповата фаза на Финалите на АТП със стопроцентов актив, след като победи италианеца Яник Синер с 6-0, 6-7(5), 7-6(8) в последния си мач от Червената група. Медведев, който миналата година спечели престижната надпревара с пет победи от пет двубоя, вече си бе осигурил място на полуфиналите с успех в първите си два мача, но даде всичко от себе си срещу Синер и отрази два мачбола, преди да го надвие след два часа и 29 минути игра.

В решаващия трети сет руснакът изоставаше с пробив, а след това спаси два мачболи при 5-6 и 7-8 в тайбрека, за да се наложи с 10-8 и да запише трета победа от три срещи със Синер. "Беше тежко, особено психически, защото знаех, че мачът е без значение. Но не исках да губя ритъм. Спечелих първия сет лесно и си казах, че трябва да продължа в същия дух. Вторият се продължи около час и след това нямаше как да не играя в третата част, защото обичам да печеля, а не да губя", коментира Медведев след осмия си пореден успех във Финалите на АТП.

В полуфиналите Медведев, който вече има 57 победи и 12 загуби през сезона, ще се изправи срещу сънародника си Андрей Рубльов или норвежеца Каспер Рууд, които днес влизат в пряк дуел за второто място в Зелената група. В другия полуфинал лидерът в световната ранглиста Новак Джокович ще спори германеца Александър Зверев в повторение на финала от 2018 година. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини