Ужасен финал на най-силния сезон за Матео Беретини



Ужасен финал на най-силния сезон за Матео Беретини
Свързани играчи
Тагове
20-11-2021 10:51 | Tennis24.bg

Матео Беретини ще пропусне финалите на Купа "Дейвис" заради контузия и определи оттеглянето си като "болезнено и разочароващо". 25-годишният италианец беше принуден да се оттегли от финалите на АТР в Торино заради травма на коремните мускули във вторник и беше заменен от сънародника си Яник Синер.

Беретини ще пропусне финалите за Купа "Дейвис", които ще се проведат от 25 ноември до 5 декември. Италия ще се изправи срещу САЩ и Колумбия в група "E" на надпреварата, която включва 18 отбора.

"Това е последното нещо, което исках да обявя, за да завърша най-добрия сезон в кариерата си. Беше фантастична година, пълна с емоции, победи, болезнени поражения и за съжаление контузии", написа Беретини в Инстаграм.

"Последното е, че не мога да участвам в Купа "Дейвис" тази година. Безсмислено е да ви казвам колко болезнени и разочароващи бяха тези последните няколко дни. От всички възможни сценарии това определено е най-трудният", добави той.

Беретини стигна до първия си финал от Големия шлем на Уимбълдън тази година, където загуби от Новак Джокович и се изкачи до номер 7 в световната ранглиста.

Той трябваше да бъде част от силния италиански отбор, който включва още Синер, Фабио Фонини, Лоренцо Сонего и Лоренцо Музети.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини