Зверев повали Джокович в зрелище



21-11-2021 09:02 | Tennis24.bg

Защитаващият титлата си Даниил Медведев и германеца Александър Зверев ще се изправят един срещу друг в мача за титлата на Финалите на АТП в Торино, след като вчера спечелиха своите полуфинални срещи. Зверев достигна до финала на престижната надпревара на осемте най-добри в света за втори път в кариерата си, след като победи световния номер 1 Новак Джокович със 7-6 (4), 4-6, 6-3.

В оспорван двубой, продължил близо два часа и половина, Зверев успя да се наложи в решаващия трети сет, за да нанесе втори тежък удар по Джокович, след като го победи и в полуфиналите на олимпийския турнир в Токио през лятото. 24-годишният Зверев наниза 35 уинъра за четвъртия си успех от 11 мача срещу сърбина. 

По-рано в събота миналогодишният шампион Медведев достигна заслужено до втори пореден финал в турнира, след като надигра категорично Каспер Рууд с 6-4, 6-2 за точно един час и 20 минути игра. Руснакът, номер 2 в световната ранглиста, се класира за спора за трофея след четвърти пореден успех, след като не сбърка в нито един от мачовете си в Червената група от съревнованието.

Шампионът от миналата година ще защитава титлата си във Финалите на АТП, след като през 2020 стигна до дебютен трофей от надпреварата в оспорван финал с Доминик Тийм от Австрия.

Днешният финал, който ще започне не преди 18:00 часа българско време, ще бъде 12-ти мач между Медведев и Зверев, като руснакът има предимство от 6-5 в досегашните срещи и е записал пет поредни успеха срещу германеца. По-рано тази седмица Медведев надви Зверев в три сета в мач от груповата фаза в Торино, а в началото на месеца той го победи и в полуфиналите на Мастърса в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини