Шампионът Испания е аут, Сърбия и Ноле продължават



29-11-2021 10:38 | Tennis24.bg

Действащият шампион на Купа Дейвис Испания отпадна от турнира, след като загуби драматично мача си с тима на Русия с 1:2 в Мадрид и няма да продължи в елиминациите.

Испанската двойка Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес трябваше да спечелят мача си, за да продължат напред за сметка на Сърбия, но Аслан Карацев и Андрей Рубльов ги обърнаха с 4:6, 6:2, 6:4, за да качат руския отбор на първо място в Група "A".

Така Сърбия на Новак Джокович и Швеция се класираха за четвъртфиналите като най-добрите втори отбори в групите заради по-добрите им геймови разлики в мачовете, а Испания отпадна.

Испанците се нуждаеха от успех над руския тим и 40-годишният Лопес даде страхотен старт на мача, като се наложи над световния номер 5 Рубльов с 2:6, 6:3, 6:4. Шампионът от Откритото първенство на САЩ Даниил Медведев бързо охлади ентусиазма на домакините, като победи Пабло Карено Буста с 6:2, 7:6 (3).

Германия си осигури първото място в Група "F" след победа над Австрия с 2:1, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу тима на Великобритания.

Колумбия победи утешително отбора на САЩ с 2:1 в Торино, но този успех не бе достатъчен, тъй като и двата тима отпаднаха.

Напред продължават отборите на Хърватия, Казахстан и Великобритания, които по-рано в неделя си осигуриха първите места в групите, а 28-кратният шампион Австралия отпадна.

Първият четвъртфинал е тази вечер е между отборите на Италия и Хърватия в Торино. Утре един срещу друг ще се изправят отборите на Германия и Великобритания в Инсбрук. Сърбия и Казахстан ще премерят сили в сряда, а последният двубой е между отборите на руската тенис федерация и Швеция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини