Росица Денчева класира за четвъртфиналите на Еди Хер



02-12-2021 13:19 | Tennis24.bg

Росица Денчева класира за четвъртфиналите на сингъл и по двойки на турнира "Еди Хер" в щата Флорида (САЩ). Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 г. 

Поставената под №1 в схемата на сингъл при девойките Денчева победи с 6-4, 6-1 Арми Лии от САЩ. Това е трета поредна победа за Росица без да загуби сет. За място на полуфиналите Денчева ще играе срещу седмата поставена Тахила Кокинис от Австралия.
Българката се класира и за четвъртфиналите по двойки.

Денчева и Жо Лин Соу от Малайзия се наложиха 6-1, 4-6, 10-7 над американките Алесия Франко и Марсела Роверси.

При юношите до 14 г. Робен Гавани отпадна на осминафиналите. Гавани отстъпи с 2-6, 2-6 от №10 в схемата Бенджамин Салтман. Преди този мач Робен записа две победи. Той успя да елиминира първата ракета на домакините и №4 в схемата Калвин Байерт.

Росица Денчева участва на турнира като част от отборите на ITF. Това е поредното голямо признание за младите български таланти и работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини