Росица Денчева ще играе за титлата на турнира Еди Хер



04-12-2021 09:56 | Tennis24.bg

Росица Денчева e финалист на турнира "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 г. 

Поставената под №1 в схемата при девойките до 14 г. плевенчанка загуби първия си сет в турнира, но направи великолепен обрат и отстрани на полуфинала третата в схемата японка Вакана Сонобе - 0:6, 6:1, 6:4.

На финала за титлата Денчева ще играе срещу №2 в схемата Ева Оксфорд (САЩ), която се справи с Мая Айенгар (САЩ, №4) с 6:3, 7:6 (4).

Българката също така се класира и за полуфиналите при двойките, след като в тандем с Жо Лин Соу (Малайзия) се наложиха със 7:6(3), 6:4 над американките Сара Шумате и Бела Пейн.

Росица Денчева участва на турнира като част от международните отбори на ITF - поредно голямо признание за младите български таланти и за работата с подрастващите на Българската федерация по тенис. Това е и изключителна възможност за младите ни тенисисти да пътуват и участват във висококачествени младежки турнири под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини