Очакват Джокович да играе на ATP Cup в Сидни



Очакват Джокович да играе на ATP Cup в Сидни
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
07-12-2021 14:09 | Tennis24.bg

Организаторите на ATP Cup наредиха Новак Джокович сред "ангажираните играчи", които ще се състезават в надпреварата през януари догодина в Сидни, Австралия. Така те увеличиха надеждите за участието на сърбина на Australian Open по-късно същия месец.

По информация на организаторите Джокович е сред 18-те тенисисти от топ 20 в световната ранглиста, които ще играят в турнира. С него ще бъде сложено началото на тенис сезона за 2022 година. Откритото първенство на Австралия трябва да започне на 17 януари и да продължи до 30 януари следващата година.

При тегленето на жребия за ATP Cup 2022 бе съобщено, че световният номер 1 Новак Джокович и вторият в ранглистата при мъжете Даниил Медведев са най-високопоставените тенисисти, съответно за отборите на Сърбия и Русия, се посочва в изявление от ATP Cup. Сърбите спечелиха надпреварата през 2020 година, а руснаците са шампиони от 2021-ва.

Всички тенисисти, които искат да играят на Откритото първенство на Австралия, трябва да са ваксинирани против коронавирус, заради правилата в щата Виктория. Това изискване постави под въпрос участието на деветкратния шампион Джокович заради отказа му да разкрие ваксинационния си статус, твърдейки че това е личен въпрос. Бащата на сръбската тенис звезда пък обвини организаторите в "изнудване", което бе отхвърлено от властите в Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини