Ли На отне мечтата на Шарапова (видео)



02-06-2011 16:59 | Николай Драгиев

Най-успешната тенисистка от Китай в историята Ли На достигна втори пореден финал в турнирите от "Големия Шлем". Тя надви Мария Шарапова с 6:4, 7:5 и така сложи край на надеждата на рускинята да спечели последната й липсваща титла от четирите най-престижни.

Китайката се справи много по-добре с ветровитото време в Париж и съсипа Шарапова с печеливши удари от всички възможни позиции на корта. Шарапова се провали и сама в някои решителни моменти, допускайки лековати двойни грешки. В крайна сметка бившата номер 1 направи 10 двойни грешки, включително и при първия мачбол за китайката.

При титла Ли На може да се изкачи до четвърто място в световната ранглиста. Достигането до финал на "Ролан Гарос" може да се счита като върховото постижение на Ли На в кариерата й, тъй като тя нямаше никакви добри постижения на клей преди 2011 година.

Първият сет започна с предимство за Ли, която от самото начало привикна добре към условията. Тя започна да продуцира уинъри още от първите точки, докато Шарапова изглеждаше неориентирана. Така китайката стигна до лесен аванс от 4:1

Шарапова вдигна нивото си на игра, успя да върне пробива и като цяло започна да намира верните решения в защита. При 4:5 в полза на Ли рускинята обаче допусна безобразните 3 двойни грешки и сама предаде сета.

Шарапова стартира с пробив втория сет и бързо преднината й набъбна до 4:1, но това бе главно заради многото грешки, които Ли допусна в този отрязък от двубоя. Нивото на представяне за Шарапова отново се срина и това доведе до пълен обрат в полза на Ли На. Тя стигна до 6:5 в своя полза, след което Шарапова по сценария от първия сет, предаде мача с двойна грешка.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини