Шиникова доволна от финала на сезона, постави си високи цели



30-12-2021 16:57 | Tennis24.bg

Изабелла Шиникова завършва година под №206 в световната ранглиста. Българката направи много добра втора част на сезона и се надява и през Новата година да се представи на високо ниво. Шиникова се подготвя за новия сезон в осигурената от Българска федерация по тенис зала „София". Тя тренира с някои от най-обещаващите млади таланти на България. С опит и съвети Изабелла подготвя бъдещите ни звезди за много успехи. Шиникова даде интервю за сайта на Българската федерация по тенис. 

- Изабелла, с доброто си представяне в последните месеци се доближи до №200 в световната ранглиста. Доволна ли си от постигнатото през годината?
- Много се радвам за постиженията ми в края на годината. В началото на сезона нещата не ми се получаваха, но сега започнах да играя добре. Събрах самочувствие и започнах да играя моя тенис. Доволна съм от себе си и резултатите, които постигнах. Успях да събера доста точки и да се приближа до топ 200. Надявам се следващия сезон да бъда здрава и да покажа още такива добри резултати.

- Какви са целите които си поставяш за следващата година?
- На първо място да се изкача в топ 200, а след това и топ 150. Пожелавам си да сме живи и здрави защото в тази пандемия е доста трудно с участието в турнирите.

- Какви са най-близките ти планове за участие в състезания?
- В началото на годината ще играя на турнир в Тунис, а после ще видим за следващата ми програма.

- Тренираш с някои от младите ни таланти като Йоана Константинова и Виктор Марков. Какво е нивото на родните състезатели?
- Аз в последните месеци редовно тренирам в София и използвам да играя с много млади надежди. Нивото е много високо и се надявам да станат много добри състезатели в мъжкия и женския тенис. Всеки един само по себе си е много различен. Пожелавам им да са живи и здрави. Да гонят целите си. Да не се отказват за да постигнат всичко което искат.

- Доволна ли си от условията при които тренираш?
- Да, благодаря на Българската федерация по тенис и г-н Стефан Цветков за условията, за предоставянето на залата, за всички предоставени възможности за тренировки когато съм в България и за всичко което правят за нас като състезатели.

- От дълги години си национална състезателка. Какво е за теб да играеш за България?
- За мен винаги е било голяма чест да играя за националния отбор на България. Аз много обичам да играя за „Фед къп". Надявам се пандемията да затихне и през следващата година отново да има мачове за „Фед къп".

- Какво ще пожелаеш на всички които обичат този спорт?
- Да са живи, здрави и да следват мечтите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини