Беретини се прицели в трофея от ATP Cup



Беретини се прицели в трофея от ATP Cup
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-12-2021 16:49 | Tennis24.bg

С двама играчи в топ 10 Италия е още по-силна от тази, която достигна предишния финал на ATP Cup и сме уверени, че можем да направят крачка по-напред и да спечелим предстоящото издание следващия месец. Това мнение изрази една от звездите в състава на Скуадрата Матео Беретини.

Италия загуби от Русия в спора за титлата през 2021-а, когато се играе във формат, подобен на Купа "Дейвис". За 2022-а италианците са в група "Б" с шампиона Русия, домакина Австралия и Франция.

Най-добрият отбор от всяка от четирите групи се класира за полуфиналите на турнира, който е с награден фонд 10 милиона долара.

"Мисля, че отборът е още по-силен тази година, така че със сигурност нашата цел е да спечелим титлата. Знаем, че ще бъде трудно. Всеки мач ще бъде труден, но вярваме, че можем да го направим", каза номер 7 в света Беретини.

Освен Беретини, в тима на Италия са номер 10 Яник Зинер и бившият номер 9 Фабио Фонини.

Вторият в световната ранглиста Даниил Медведев ще води Русия, която ще трябва да защитава титлата си без номер 5 Андрей Рубльов и Аслан Карацев, които дадоха положителни тестове за коронавирус.

"Очевидно отборът им е различен в сравнение с миналата година заради КОВИД-19, така че със сигурност ще бъде различен мач. Но очевидно Русия има Даниил - това, което направиха през последната година е страхотно. Ще бъде един от най-трудните мачове, които трябва да играем", добави Беретини.

След спечелването на ATP Cup в началото на годината, руският отбор завоюва и Купа „Дейвис" в края на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини