Сезон 2022 за Григор Димитров започва във вторник



03-01-2022 13:00 | Станко Димов

Григор Димитров официално ще даде старт на своя нов сезон в световния тур във вторник, 4-ти януари. Най-добрият български тенисист ще започне участието си на двойки на турнира на твърди кортове в Мелбърн, където заедно с Давид Гофен ще се изправят срещу нидерландците Матве Миделкооп и Ботик Ван Де Зандшулп.Двубоят е последен от програмата на Корт 13 и се очаква да започне около обяд наше време. 

Няколко часа по-рано Димитров ще научи и името на първия си съперник на единично за 2022 г. Той ще бъде определен от двубоя между двукратния олимпийски шампион и трикратен победител в турнирите от Големия шлем Анди Мъри и аржентинеца Факундо Банис, които ще премерят сили в третия двубой от програмата на „Род Лейвър Арина“. 

Припомняме, че Григор Димитров е поставен под №3 в основната схема на единично и поради тази причина ще започне участието си директно от втория кръг. 

Дебютен двубой за сезона, също на двойки, във вторник ще запише и Рафаел Надал. Носителят на 20 титли от Големия шлем ще си партнира със сънародника си Жауме Мунар, като в първия кръг при дуетите те ще срещнат представителите на домакините от Австралия Марк Полманс и Алексей Попирин. Този двубой също е на Корт 13, с начален час не преди 05:00 часа наше време. 

ПРОГРАМА ЗА ТУРНИРА В МЕЛБЪРН ЗА ВТОРНИК

ОСНОВНА СХЕМА НА ЕДИНИЧНО

ОСНОВНА СХЕМА НА ДВОЙКИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини