Експертите: Финалът ще е Джокович - Надал (видео)



03-06-2011 11:57 | Николай Драгиев

Експертите на американския тв канал ESPN Дарън Кейхил и Брад Гилбърт се обединиха около мнението, че Новак Джокович и Рафаел Надал ще се класират за финала на "Ролан Гарос" 2011.

Днес предстоят битките от полуфиналите на Откритото първенство на Париж. В тях световният номер 1 Надал ще играе с Анди Мъри, а Джокович ще се изправи срещу Роджър Федерер във втория за деня мач.

Особено важно според Гилбърт и Кейхил е начинът, по който Федерер ще успее да сервира, а също така и доколко той ще успее да бъде разнообразен от бекхенд страната си.

"Новак наистина е доволен от тези четири дни почивка, които получи допълнително, защото бе наистина изморен в последно време. Мисля че това няма да му окаже влияние," смята Гилбърт.

"Джокович победи Федерер 3 пъти тази година, 4 пъти Надал и 2 пъти Анди Мъри. Това значи 9-0 срещу тримата най-добри в света през 2011. Няколко дни повече за почивка ще му помогнат физически," допълва Кейхил.

Двамата бивши треньори на Андре Агаси, а също и на Анди Мъри смятат, че Надал е фаворит срещу шотландеца.

"Надал започна трудно турнира, но в последните мачове намира формата си. За мен това е изключително интригуващ мач. При всички положения вятърът ще бъде основният фактор. За мен Надал е фаворит," заяви Гилбърт.

"Рафа не обича да играе при вятър. В същото време Мъри игра невероятно срещу Джокович в полуфиналите на турнира в Рим. Той бе най-близо до това да го победи през 2011. Така че ако Мъри покаже това ниво, той има шансове за победа," категоричен е Кейхил от своя страна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини