Полша си осигури място на полуфиналите на АТP Cup



05-01-2022 11:22 | Tennis24.bg

Полша победи тима на Аржентина в група "Д" с 3:0 и си осигури място на полуфиналите на отборния тенис турнир АТP Cup в Сидни, Австралия. Поляците заеха първото място в групата с 3 успеха от трите си срещи, изпреварвайки Аржентина, Гърция и Грузия. Аржентинците са втори с актив 2-1, гърците имат две поражения до момента, както и грузинците.

Хуберт Хуркач надделя с 6:1, 6:1, а Камил Майхжак се справи с Федерико Делбонис с 6:3, 7:6(3) в мачовете на сингъл. При двойките Ян Зелински и Симон Валков надиграха със 7:6(4), 7:6(5) Андрес Молтени и Максимо Гонсалес.

Следващият противник на поляците ще е Испания или Сърбия.

Отборът на Чили победи Норвегия с 2:1 в среща от група "А" на турнира, което означава, че Сърбия се нуждае от успех над Испания по-късно днес, за да се класира напред. За чилийците победата бе втора в надпреварата, а те имат и една загуба. Испанците са с две победи, а сърбите с победа и загуба до момента. Норвегия завърши с три поражения в двубоите си.

Алехандро Табило победи Виктор Дурасович с 6:1, 6:7(5), 6:1 и даде преднина на Чили, преди Каспер Рууд да надиграе Кристиан Гарин с 6:4, 6:1 и да изравни за Норвегия. Табило и Томас Бариос обаче се справиха с Андрея Петрович и Лейтон Ривера с 6:0, 6:4 и донесоха успеха на Чили.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини