Циркът продължава, Джокович остава затворен в хотел още 72 часа



06-01-2022 13:51 | Tennis24.bg

Новак Джокович ще остане поне още 72 часа в хотел в Мелбърн преди следващото изслушване по анулирането на визата му и забраната да влезе в Австралия. Изслушването е насрочено за понеделник. Джокович е изолиран в хотел в Карлтън, квартал на Мелбърн, на около 5 километра северно от "Мелбърн Парк".

Представителите на тенисиста и Министерството на имиграцията постигнаха съгласие, че до изслушването пред Федералния съд в понеделник няма да бъдат предприети действия по депортирането на 20-кратния шампион от "Големия шлем".

Съдия Антъни Кели попита адвокатите кога започва Откритото първенство на Австралия и за кога е насрочен първият мач на деветкратния шампион там. Кели заяви, че приема Новак Джокович да даде показания дистанционно. Той предупреди, че няма да се повлияе от предпочитанията на "Тенис Австралия" казусът да бъде разрешен до вторник. 

"Ако мога да се изразя по този начин, с необходимото уважение, в случая не опашката ще размахва кучето", коментира съдия Кели. Представителят на Новак Джокович Ник Ууд заяви, че е готов да обсъди с властите сложната ситуация на своя клиент, отбелязвайки, че решаването на проблема с визата е от ключово значение.  

"Към момента, ако анулирането на визата е законно, това е непреодолима пречка пред г-н Джокович да се състезава на турнира", каза Ууд. 

През миналия февруари преди участието си надпреварата от "Големия шлем" през 2021-а Новак Джокович премина задължителната карантина в луксозен хотел в Аделаида и имаше възможност да тренира по време на периода на изолация. Сега 34-годишният тенисист е задържан в хотел, използван за настаняване на мигранти, в северната част на Мелбърн.

Привърженици на сърбина се събраха пред хотела заедно със защитници на правата на имигрантите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини