Във Франция: Джокович е добре дошъл на Ролан Гарос



Във Франция: Джокович е добре дошъл на Ролан Гарос
Свързани турнири
Свързани играчи
07-01-2022 15:54 | Tennis24.bg

Новак Джокович ще получи разрешение да играе на "Ролан Гарос" по тенис по-късно тази година, дори ако не е ваксиниран срещу КОВИД-19, заяви френският министър на спорта в петък.

Решението на Австралия да отмени визата на Джокович, която беше предоставена въз основа на медицинско освобождаване преди Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, предизвика фурор, изправяйки онези, които казват, че не е трябвало да му бъде предлагано влизане срещу неговите привърженици.

Франция не забранява на неваксинирани да влизат в нейна територия, но им налага по-строги ограничения от тези, които са били ваксинирани.

Спортният министър Роксана Марасиняну каза, че протоколите на Международната тенис федерация за големи събития означават, че неваксиниран играч ще има право да влезе във Франция и да участва на "Ролан Гарос", който започва през май.

34-годишният Джокович отказва да разкрие статуса си на ваксинация, като същевременно критикува публично задължителните ваксини. Той не разкрива основанията за медицинското си освобождаването.

"Той няма да спазва същите организационни мерки като тези, които са ваксинирани. Но въпреки това ще може да се играе на "Ролан Гарос", защото протоколите и "балоните" го позволяват", каза Марасиняну.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини