Надал си подари шести финал на "Ролан Гарос" (видео)



03-06-2011 18:33 | Николай Драгиев

Рафаел Надал отпразнува подобаващо своя 25-и рожден ден. Испанецът се класира за своя шести финал на "Ролан Гарос", което го приближава към също толкова титли. За целта Рафа се разправи с 6:4, 7:5, 6:4 с Анди Мъри след над три часа игра.

Надал вече има 130 победи в турнирите от "Големия Шлем" и в неделя ще се бори за своята 10-а титла сред най-престижните четири. Само шест души имат 10 или повече триумфа в тези турнири.

"Наистина съм много щастлив, че съм отново на финал. "Ролан Гарос" е най-важният турнир за мен.

"Анди отдавна трябваше да е спечелил турнир от "Големия Шлем". Мачът не беше никак лесен, той имаше много точки за пробив.

"Сега предстои да се насладя на втория полуфинал, ще видим велики играчи. За мен е важно, че съм финалист," заяви Надал.

През цялата среща Анди Мъри така и не намери отговор на невероятния форхенд на Надал, който и в този мач бе основното оръжие на испанеца. Освен всичко Мъри се провали и при почти всички точки за пробив, които имаше в сервис-геймовете на Надал, а те бяха 18.

В първия сет Надал бързо поведе с 2 пробива за 4:1. Мъри както обикновено се събуди в края на сета, но бе късно. Той върна единия пробив, а имаше и два шанса за 5:5, но се провали. Така Рафа поведе с 6:4.

Вторият сет бе най-равностоен и в него пробивите бяха изключително често явление. Анди мъри се провали тотално в самия му край като допусна редица лесни грешки. Той водеше с 40:15 на свой сервис при 5:5, но допусна пробив и след това нямаше връщане назад в този сет.

В третата част Надал поведе с ранен пробив. Мъри отново пропусна не малко възможности да го върне и логично отстъпи мача - 6:4. Интересното е, че всеки един от сетовете продължи над един час.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини