Ашли Барти с втора открита лекция в Австралия



19-01-2022 08:26 | Tennis24.bg

Световната №1 и местна любимка Ашли Барти се класира с лекота за третия кръг на Australian Open. Това стана факт след бърза победа над италианската квалификантка Лучия Брондзети - 6:1, 6:1 за по-малко от час игра.

В следващия кръг Барти ще срещне друга италианка - Камила Джорджи, която елиминира чехкинята Тереза Мартинцова с 6:2, 7:6(2).

Осмата в схемата Паула Бадоса от Испания за първи път в кариерата си достигна до третия кръг на Australian Open след успех с 6:0, 6:3 над италианката Мартина Тревизан.

Бадоса е считана за една от фаворитките да вземе първа титла от Големия шлем след отличната форма и трофея, който спечели в Сидни миналата седмица.

Двукратната шампионка в турнира Виктория Азаренка също продължава в третия кръг след победа над швейцарката Жил Тайхман с 6:1, 6:2. Белорускинята достига до тази фаза за първи път от 2016 година и там ще срещне украинката Елина Свитолина, която отстрани Армони Тан след 6:3, 5:7, 5:1 и отказване на французойката поради контузия.

107-ата в света оказа сериозна съпротива и дори спечели втория сет, но в решителната трета част получи контузия в прасеца и не успя да завърши мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини