Кириос направи шоу, но Медведев стигна до победата



20-01-2022 13:56 | Tennis24.bg

Финалистът от миналата година Даниил Медведев се класира за третия кръг на Australian Open. В очакван с огромен интерес двубой, световният №2 се наложи с 3:1 сета над Ник Кириос, в отделните части 7:6 (1), 6:4, 4:6, 6:2. Двубоят откри програмата от вечерната сесия и продължи близо 3 часа, след които руснакът Медведев вдигна победоносно ръце. 

Кириос имаше своите шансове за нещо повече от почетен сет. В началото на четвъртата част австралиецът пропусна точка за пробив, след което и значителен спад в темпото на игра. От всичко това се възползва Медведев, който напълно заслужено продължава в третия кръг. 

„Не е никак приятно, когато те освиркват между първи и втори сервис“, каза в интервюто на корта Медведев, с което си донесе още освирквания от страна на публиката. „Ако не уважавате мен, поне уважавайте него (бел.ред. Медведев посочи Джим Къриър, който взимаше интервюто). Той е бивш шампион тук, имайте малко уважение към него“, каза още руснакът, след което страстите се укротиха. 

Двубоят ще се запомни с поне 10 фамозни изпълнения на Кириос – удари между краката, атрактивни волето и сервис, но във важните точки Медведев беше безапелационен. Той приключи срещата с 68 печеливши удара на сметката си, от които 31 аса.

В третия кръг руснакът ще срещне Ботик Ван Де Зандсшулп (Нидерландия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини