Джокович: Моля за търпение, скоро ще разкажа какво се случи



04-02-2022 08:46 | Tennis24.bg

Моля за малко търпение. До 10 дни ще дам всички подробности за случилото се с мен. Това каза сръбският тенисист Новак Джокович след срещата си в Белград със сръбския президент Александър Вучич.

В началото на разговора Джокович благодари за топлия прием и уточни, че е искал "да се срещне с Вучич преди всичко като обикновен сръбски гражданин". "Имах нужда да благодаря. Вие като президент ми дадохте огромна подкрепа, както и останалите институции. По време на неприятните събития, когато бях сам при задържането ми и когато бях изправен пред множество проблеми и предизвикателства, не се чувствах самотен. Имах подкрепата на семейството, народа, хората от региона, от света... Най-малкото, което мога да кажа, че това бе неочаквано. Вие като президент нямахте никакво задължение да ми дадете такава подкрепа, но искам да чуете лично от мен, че съм много благодарен за подкрепата", каза още световният номер 1.

След срещата Вучич каза, че в президентството никога не имало такъв интерес към гостенина. Всички са се интересували - от готвача до последния човек в администрацията. Според Вучич никой не трябва да се съмнява, че Джокович ще изпревари Надал, Федерер и всички. Сръбският президент благодари на Джокович, че е прославил Сърбия по целия свят и уточни, че всички служителки в президентството са очаквали с нетърпение срещата си с тенисиста.

Джокович не участва на Откритото първенство на Австралия през януари, след като не бе допуснат да влезе в Австралия, тъй като не е ваксиниран срещу Covid-19. Решението на граничните власти доведе до съдебна битка между Джокович и правителството на страната, но в крайна сметка Федералният съд на Австралия потвърди решението на имиграционния министър Алекс Хоук за отнемане на визата на сърбина и той бе депортиран. Казусът с Джокович предизвика много емоции по света, като неговият баща Сърджан обвини Австралия в политическа атака срещу сина му и заяви, че "няколкостотин милиона души от Запада не могат да понесат, че Новак е най-добрият спортист в света".

Впоследствие един от двамата големи съперници на Джокович - Рафаел Надал - спечели турнира и изпревари сърбина и Роджър Федерер по титли от Големия шлем. Надал вече има 21 трофея от най-престижните турнири. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини