Дел Потро спира с тениса след турнира в Буенос Айрес



Дел Потро спира с тениса след турнира в Буенос Айрес
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-02-2022 13:01 | Tennis24.bg

Хуан Мартин дел Потро заяви в събота, че завръщането му на корта следващата седмица след две години и половина отсъствие е "по-скоро сбогуване, отколкото завръщане" към тениса. Дел Потро смята да обяви оттеглянето си, след като играе на Откритото първенство на Аржентина в Буенос Айрес, първият му турнир след контузията, при която счупи колянната капачка през юни 2019 на турнира в Куинс Клъб, Лондон.

Бившият номер три в света претърпя четири операции на коляното си след контузията и се срина до 757 позиция в световната ранглиста. 33-годишният Дел Потро, който победи Роджър Федерер на финала на Ю Ес Оупън през 2009 година, каза, че проблемите с коляното му го карат да "преживява кошмар". "Това е по-скоро сбогом, отколкото завръщане. Опитвал съм различни лечения и съм посещавал лекари в продължение на много години и никога не съм си представял да се оттегля от тениса, без да играя", каза той на пресконференция.

"Не бих могъл да намеря по-добър турнир от Буенос Айрес, за да сторя това. След тази седмица ще мисля за бъдещето", допълни той. Склонният към травми аржентинец счупи коляното си и на Мастърса в Шанхай през октомври 2018, а преди това получи множество наранявания на китката, което също изискваше четири операции. Дел Потро спечели последната от своите 22 титли на Мастърса в Индиън Уелс през 2018 година.

Той извоюва сребро и бронз на Олимпийските игри и помогна на страната си да спечели Купа Дейвис през 2016 г. За последно Дел Потро игра на Откритото първенство на Аржентина като 17-годишен през 2006., когато загуби в първия кръг от бившия номер едно в света Хуан Карлос Фереро. /АФП, БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини