Началото на края: Дел Потро се завърна, за да се сбогува



09-02-2022 09:16 | Tennis24.bg

В празнична атмосфера в Буенос Айрес, Хуан Мартин дел Потро направи своето дългоочаквано завръщане в професионалния тур. Бившият №3 в света започна с пробив в двубоя срещу сънародника си Федерико Делбонис, но в крайна сметка отстъпи с 1:6, 3:6 след час и 23 минути игра.

След срещата Дел Потро съобщи, че това може да е бил последният му двубой. Аржентинецът има „уайлд кард“ и за турнира в Рио де Жанейро идната седмица, но не е сигурно дали ще се възползва от нея или вече е изиграл последния си мач на корта. 

Сервирайки при 3:5 във втората част, емоциите взеха връх и Дел Потро се разплака под бурните овации на домашната публика.  

„Трудно ми е да обясня как точно се чувствах на корта. Беше толкова емоционално“, каза Дел Потро след двубоя. „Атмосферата беше луда, хората бяха полудели. Това беше един от най-добрите двубои в кариерата ми“. 

След като напусна корта Дел Потро сподели, че не знае дали ще играе отново. „Не знам дали това ще се случи отново, защото болката в коляното ми е силна. Ще продължа да полагам усилия да поправя това и ако успея, вероятно ще имам още един шанс да играя“.  

Дел Потро беше поискал 80 билета за срещата срещу Делбонис. Освен негови приятели от Тандил, на трибуните за първи път беше и майка му Патрисия. На живо срещата изгледаха също сестра му Хулиета, легендарната аржентинка Габриела Сабатаини, капитанът за Купа „Дейвис“ Гийермо Кория и много от участващите в турнира играчи, сред които и французинът Беноа Пер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини