Кузманов ще спори за титлата в Индия след обрат



19-02-2022 14:02 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов се класира за финала на турнира от Чаланджър сериите в Бенгалуру, Индия. В изключително драматичен двубой, националът на България за Купа „Дейвис“ надви с 2:1 сета французина Енцо Куако, в отделните части 4:6, 7:5, 6:3. Двубоят продължи 2 часа и 45 минути. 

Това беше четвърти последователен успех на Кузманов над французин. По-рано през седмицата Мико победи последователно Матиас Бург (четвъртфинали) Юго Грение (II кръг) и Александър Мюлер (I кръг).На финала в неделя Кузманов ще срещне водача в схемата Александър Вукич (Австралия). 

След като в I сет двамата си размениха общо седем пробива, играта се стабилизира и във втората част всеки взимаше подаванията си до 3:3. В седмия гейм Мико допусна нов брейк и при 3:5 трябваше да сервира за оставане в мача. Той изостана с 30:40, но не позволи на Куако (№155 в ранглистата) да затвори двубоя и го принуди да сервира за успеха, което се оказа и повратният момент в срещата.

Кузманов осъществи пробив на нула и нанесе тежък психологически удар по съперника, който не успя да вземе и следващото си подаване, което доведе до изравняване на общия резултат - 1-1 сета.

В решаващата част 28-годишният българин поведе с пробив и го затвърди за аванс от 4:1 гейма. 26-годишният французин осъществи рибрейк в седмия гейм, но веднага отново допусна да бъде пробит и Мико получи шанс да сервира за място във финала. Той се възползва още от първия си мачбол.

В кариерата си досега Димитър Кузманов има една титла от сериите "Чалънджър" - в Барселона (Испания) през октомври 2021 г., и един загубен финал - в Задар (Хърватия) през март 2021 г. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини