Димитров и Козлов изиграха най-дългия двубой в историята на турнира в Акапулко



22-02-2022 11:40 | Tennis24.bg

Стефан Козлов се наслаждаваше на вечерна тренировка с носителя на 21 титли от Големия шлем Рафаел Надал, когато дойде повикването от организаторите на турнира в Акапулко. Няколко часа по-късно световният №130 записа една от най-големите победи в кариерата си до момента, отстранявайки Григор Димитров в най-дългия двубой в историята на надпреварата в Мексико. Козлов, който в неделя загуби от Оскар Оте във финалния квалификационен кръг, но влезе в турнира в последния момент като „щастлив губещ“ на мястото на Максим Креси, се наложи със 7:6 (8), 5:7, 6:3 след 3 часа и 21 минути игра. 

„Просто се борих много упорито и успях да остана концентриран до самия край“, сподели след срещата Козлов, който във втория сет водеше с 5:3 гейма, но в този момент получи крампи на двата крака и едва се движеше по корта. 

„Определено можех да затворя мача в два сета, но получих крампи и загубих няколко гейма. Благодарение на борбения ми дух обаче успях да измъкна двубоя. В края на срещата играх най-добрия си тенис“.

Във втория кръг Козлов ще срещне Рафаел Надал или Денис Кудла. Американецът не крие вълнението си от развоя на събитията за него. „Днес въобще не очаквах, че ще играя. А сега записах най-голямата победа в кариерата си и имам шанса да играя срещу Рафа Надал. Днес тренирах с него, когато получих съобщение, че влизам в основната схема. Рафа е страхотен човек, уважавам го изключително много и нямам търпение да се изправя срещу него“, каза още Козлов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини