Федерер: Цел номер 1 е Уимбълдън (видео)



05-06-2011 23:55 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че е тъжен от загубата във финала на "Ролан Гарос", но като цяло е доволен от играта си и представянето на целия турнир.

"Винаги е трудно срещу Рафа. Може би днес той имаше и малко повече късмет. В тайбрека на втория сет не взех правилните решения и не сервирах достатъчно добре. След това обаче успях да заиграя по-добре. Той от своя страна се умори в третия и дори в четвъртия сет. Трябваше да взема преднина в началото на четвъртата част. Рафа заслужи победата си," анализира Федерер.

"Нормално е да имам подобни силни моменти и после спадове в играта, тъй като играя много рисково и опитвам да диктувам събитията на корта. Ако играя силно от мен зависи дали ще победя, аз съм този който решава изхода от мача. В случая не бях на топ ниво и победата е за него. Като цяло направихме силен мач и съм доволен от представянето си. Това е моят стил и аз съм щастлив с него, а Рафа е доволен от неговия стил," заяви Федерер.

"Винаги е неприятно да загубиш финал от "Големия Шлем". Малко съм тъжен, но ще ми мине. Не бях сигурен, че ще стигна дотук, тъй като бях много уморен след турнирите в Рим и Мадрид.

"Главната ми цел този сезон е да спечеля Уимбълдън. Това е приоритет номер 1," допълни швейцарецът

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини