Джокович към Вайда: Винаги ще си част от моето семейство



02-03-2022 14:51 | Tennis24.bg

Новак Джокович за втори път се раздели с треньора си Мариан Вайда. Световният №2 публикува кратък текст в социалните мрежи, с който благодари на дългогодишния си наставник за отдадеността и приятелството, което двамата изградиха през годините. 

„Какво пътешествие имахме заедно в продължение на 15 години, приятелю! Ти беше на моя страна в най-важните и запомнящи се моменти в моята кариера. Заедно постигнахме непостижимото и винаги ще съм благодарен за приятелството и отдадеността ти. Винаги ще си част от моето семейство и няма да мога да си благодаря достатъчно за всичко“, обърна се Джокович към Вайда в профилите си в социалните мрежи.

Припомняме, че това не е първи случай на раздяла между Джокович и Вайда. През пролетта на 2017 г., непосредствено след Мастърс 1000 турнира в Монте Карло сърбинът освободи Вайда и помощниците му. Близо година по-късно двамата отново се събраха, а Джокович успя да се върне на първото място в света и да изравни Роджър Федерер и Рафаел Надал по брой спечелени титли от Големия шлем – 20. 

През януари Надал вдигна 21-ви Мейджър трофей в Австралия, където Джокович не беше допуснат да се състезава. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини