Димитър Кузманов открива дуела срещу Парагвай



03-03-2022 15:58 | Tennis24.bg

С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (№195 в световната ранглиста) и втората ракета на Парагвай Ернандо Ескура (без класиране) ще бъде открит мачът между двата отбора от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от плейофите в Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 4-5 март в столичната зала "София". 

Във втория сингъл в петък един срещу друг ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (№409) и първият избор на южноамериканците Даниел Вайехо (№1985).

Програмата в събота ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Хуан Борба и Даниел Вайехо. Следват синглите между първите ракети Кузманов и Вайехо и между вторите - Лазаров и Ескура.

Във всеки от двата състезателни дни мачовете ще започват в 16:00 ч. Входът за публиката е свободен, като след получено разрешение от Министерството на здравеопазването ще може да бъде запълнен пълният капацитет на залата от 500 седящи места. Единственото условие е всеки зрител да притежава валиден сертификат и/или отрицателен резултат от тест за COVID-19 и да носи предпазна маска.

Всички двубои ще бъдат предавани пряко по телевизия B1B-Box. Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача България - Парагвай - г-жа Мария Кристина Барбарано от Италия. В присъствието на двамата капитани Валентин Димов и Рамон Делгадо, за тегленето помогна националният треньор Даниел Ангелов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини