Известен е финалът на Държавното, ще има санкции за виновните за студените условия в залата



12-03-2022 21:27 | Tennis24.bg

Пьотр Нестеров и Симеон Терзиев се класираха за финала на единично при мъжете на Държавното лично първенство по тенис в зала в Благоевград с общ награден фонд от 6000 лева.Поставеният под номер 3 Нестеров, който преди седмица направи дебют за България в Купа „Дейвис“, надделя над изненадата Виктор Марков с 6:3, 6:2.

16-годишният Марков, който участва с "уайлд кард", постигна две победи в основната схема над Никола Керемедчиев  с 6:3, 6:4 и над втория  поставен Милен Янакиев с 6:4, 2:6, 6:3, но днес не успя да се противопостави на 19-годишния си съперник.

В другия полуфинал шампионът на България на открито Терзиев спечели значително по-трудно срещу номер 4 Джордж Лазаров с 4:6, 6:1, 6:2.

Надпреварата не преминава без проблеми. Заради огромните параметри на залата и ниските температури през седмицата, обстановката в спортното съоръжение не предлагаше подходящи за игра на тенис температури. След намеса на БФТ в залата бяха осигурени уреди, осигуряващи топлина. Президентът на федерацията Стефан Цветков заяви пред NOVA, че подлежат „сериозни санкции“ за лицата, виновни за липса на адекватно отопление в спортния комплекс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини