Григор Димитров с нова убедителна победа в САЩ



16-03-2022 07:46 | Tennis24.bg

Григор Димитров извоюва втора поредна двусетова победа и се класира за 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс (САЩ). В III кръг от надпреварата на твърд корт в пустинята на Калифорния поставеният под №33 хасковлия елиминира руснака с казахстански паспорт Александър Бублик с 6:3, 6:4 за малко повече от час. 

В целия двубой 30-годишният Димитров не даде нито една точка за пробив на 24-годишния си съперник. Същевременно Григор материализира 2 от своите 4 брейкбола, осъществявайки по един ранен пробив в подаването на мощно сервиращия Бублик - във втория гейм на първата част и в откриващия гейм на втората.

Като цяло българинът изигра много силен мач и владееше инициативата от първата до последната точка. Тя дойде след само 69 минути игра още при първия мачбол на нашия тенисист.

За място на 1/4-финалите Григор Димитров, който зае позицията на втори поставен в схемата след недопускането до турнира на неваксинирания срещу COVID-19 световен №2 Новак Джокович, ще спори с №23 Джон Исънър (САЩ). Тази нощ 36-годишният американски ветеран се справи с №14 Диего Шварцман (Аржентина) също в два сета - 7:5, 6:3.

В досегашното съперничество между Димитров и Иснър има три мача, от които българинът е спечелил един. Четвъртата им среща ще бъде късно тази вечер, около полунощ наше време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини